שאלות ותשובות - עיריית רעננה

הודעות ועדכונים

 

שאלות ותשובות

שאלות ותשובות

כיצד נרשמים לגן?

הרישום לגן מתבצע באמצעות האתר המקוון,

הרישום לגן הילדים לשנת הלימודים תשפ”ז יחל ביום שני, א’ בשבט תשפ”ו, 19 בינואר 2026 ויימשך עד יום ראשון, כ”א בשבט תשפ”ו, 8 בפברואר 2026

כן. הרישום לגן מחויב בכל שנה מחדש, גם אם ילדך מבקר השנה בגן וברצונכם להשאירו באותו גן.

בסיום ביצוע הרישום תקבלו מייל ומסרון לנייד המאשר כי התהליך הסתיים בהצלחה. במקרה ולא התקבלה הודעה, לא נקלט הרישום לגן ויש לחזור ולבצע את התהליך שנית.
חשוב לשמור את האישור שמתקבל.

אין משמעות ליום בו בוצע הרישום לגן כל עוד בוצע בטווח התאריכים שנקבע.

ניתן להירשם ברישום מאוחר באמצעות האתר המקוון, השיבוץ יהיה על בסיס מקום פנוי. לפרטים לפתיחת מועד רישום מאוחר במייל:

רשימת הגנים עם האפיון הגילאי לשנת הלימודים הבאה תופיע באתר העירוני עם פתיחת הרישום עם זאת ייתכנו  שינויים באפיון הגן והרכבו בעקבות הצרכים הנאספים לאחר הרישום.

השיבוצים לגן ישלחו במהלך חודש יוני.

ניתן לערער על השיבוץ באמצעות האתר העירוני מיד עם פרסום השיבוץ למשך 10ימים, מועד להגשת ערעור יופיע באתר העירוני. לא ניתן להגיש ערעור לאחר המועד שיקבע. התשובה לערעור תשלח באמצעות הודעה למייל ומסרון לנייד.

משרד החינוך מאפשר רישום ילדים שאינם גמולים. חשוב להדגיש כי לילד גמול תהיה השתלבות קלה יותר בגן, חשוב ומומלץ לסיים את תהליך הגמילה עד תחילת שנת הלימודים.

הרישום לשנה נוספת לגן חובה מתאפשר רק לאחר שיש ברשותכם מכתב מפסיכולוגית הגן ובו המלצה להישארות שנה נוספת בגן. 

במידה והנכם מתלבטים בנוגע להתאמת עליית ילדכם לכיתה א’ עליכם לפנות לגננת ובהמלצתה להתחיל תהליך אבחון בשלות מול השפ”ח.

יש למלא את בקשתכם לשיבוץ בגן בשאלון הגננת. בקשתכם תועבר אלינו למחלקת גני הילדים ע”י פסיכולוגית הגן ותישקל בשיבוץ כרישום שנעשה במועד, אנו נעשה מאמץ להיענות לבקשתכם.

עד לתאריך הרישום ישמר לילדכם מקום במקביל בבי”ס ובגן.

בסיום התהליך תקבלו מכתב מפסיכולוגית הגן ובו ההמלצה – השארות שנה נוספת בגן או עליה לכיתה א’

עם קבלת אישור משפ”ח, יש לבצע רישום לכתה א’ ולהישארות שנה נוספת בגן.

האתר המקוון מאפשר עדכון כתובת ע”י הוספת המסמכים הרלוונטיים של צילום ת.ז עם כתובת מעודכנת / חוזה מכר / חוזה דירה.

לא.

השיבוץ לגני הילדים יעשה בכפוף למאפייני הרישום (גיל, זרם – מ”מ/ממ”ד, מסלול – יול”א או עד השעה 14:00).

כחלק משיקולי השיבוץ אתם רשאים לציין את העדפתכם בתהליך הרישום.

ההחלטה על השיבוץ בגני הילדים תתבצע לאחר מיפוי כלל צורכי ילדי העיר, באופן שייתן מענה מיטבי לשיקולים והקריטריונים העולים מן השטח, ולא בהכרח באופן התואם את בקשות ההורים לשיבוץ ילדיהם.

אנו במחלקת גני הילדים עושים את מרב המאמצים לשבץ את ילדכם על פי העדפתכם. עם זאת לעתים השיבוץ יעשה לגן אחר משיקולים מקצועיים. יתכנו אף שינויים באפיון הגן והרכבו בעקבות הצרכים הנאספים לאחר הרישום. 

ניתן להירשם עם הוראת קבע בנקאית בחותמת הבנק / מילוי טופס הוראת קבע (ניתן להוריד מהאתר) חתום על ידי הבנק / צילום אסמכתא מאפליקציה על הרשאה לפתיחת הוראת קבע על קוד מוסד 927 עיריית רעננה

ניתן לבצע רישום באמצעות האתר המקוון.

גם כתושב חדש על ידי העלאת המסמכים הנדרשים (ללא המסמכים לא נוכל לסיים הליך רישום ולבצע שיבוץ):

  • טופס ביטול מהרשות ממנה אתם מגיעים (גם אם לא רשמתם את ילדכם לגן עירוני)
  • ארנונה / חוזה דירה ברעננה כולל שמות, כתובת, תאריך כניסה וחתימות
  • תעודת זהות של שני ההורים עם ספח פתוח עדכני ובו מופיעים הילדים, מצב משפחתי וכתובת ברעננה
  • הורים שאינם נשואים / מתגוררים בכתובות שונות / הורה יחידני, יש לצרף תצהיר הורים. 

ניתן לבצע רישום באמצעות האתר המקוון.

במידה ואין, רישום יבוצע עם הגעה לארץ לאחר הוצאת ת.ז עם המסמכים הרלוונטיים:

  • ארנונה / חוזה דירה ברעננה
  • הורים שאינם נשואים / מתגוררים בכתובות שונות / הורה יחידני, יש לצרף תצהיר הורים לטופס הצהרה והתחייבות הורים
  • תעודת זהות של שני ההורים עם ספח פתוח עדכני ובו מופיעים הילדים, מצב משפחתי וכתובת ברעננה

במידה וילדכם רשום בשנה נוכחית בגן ח”מ: יש לבצע את הרישום באמצעות היישום האינטרנטי, בבחירת גן ייפתח אוטומטי: גן ח”מ, השיבוץ לגן ייעשה לאחר החלטת ועדת שיבוץ. (שפ”ח, מתי”א, מחלקת גנ”י)

לנרשמים חדשים: יש לבצע רישום לגן רגיל באמצעות היישום האינטרנטי ובמקביל להיות בקשר עם מחלקת חינוך מיוחד ולהעביר אליהם באמצעות המייל אבחון תקף שבו המלצה לשיבוץ בגן חינוך מיוחד בהקדם. לשאלות נוספות ניתן לפנות למחלקת חינוך מיוחד

בימים א’-ה’: משעה 7:30-14:00, וביום ו’ 7:30-12:45

בגני היול"א

בימים א’-ה’: משעה 7:10-16:30 (בכפוף לאישור משרד החינוך)

וביום ו’: 7:10-12:45. 

ביטול רישום מתבצע באתר המקוון בלבד

במקרה של ביטול הרישום לאחר ה-1 ביולי תוחזר מחצית מתשלום המקדמה בלבד. במקרה של ביטול הרישום לאחר ה-27 באוגוסט לא יוחזר תשלום המקדמה. 

הודעה על ביטול רישום לגן יול”א לאחר ה-1 בספטמבר, לא יוחזר תשלום שכ”ל יול”א לחודש זה.

הרישום לגנים ברעננה מתאפשר רק לאחר חתימה על חוזה דירה ברעננה ובתנאי שתאריך הכניסה לדירה קרוב למועד פתיחת שנת הלימודים, והכתובת מעודכנת בספח תעודת הזהות.

לא ניתן לקצר יום לימודים בגני היול”א וזאת מתוך התפיסה החינוכית בעיר רעננה לשמור על הרצף החינוכי לאורך היום לכל ילדי הגן.

במידה ונדרשות התאמות לנגישות ילד או הורה, יש לעדכן זאת בהליך הרישום במקום הייעודי לכך בצירוף מסמכים רלוונטיים, אנו ניידע את רכז הנגישות העירוני ונפעל לסידור ההנגשה בגן אליו תשובצו.

על פי הנחיית משרד החינוך לא מתקיימים ביקורים בגני הילדים.

חיפוש באתר