הפעל נגישות לקוראי מסךנגישותדלג לתוכן מרכזי

עורבים – חלק בלתי נפרד מן הטבע העירוני

העורב אפור (שם מדעי: Corvus cornix) הינו ציפור נפוצה הנחשבת לאחת הציפורים האינטליגנטיות. לעורב האפור גוף אפור, אך ראשו, רגליו וכנפיו שחורים. הוא נפוץ במזרח ובצפון אירופה ובכל אסיה, עד ליפן.
העורב האפור הוא אוכל כל - פירות, זרעים, לטאות ומכרסמים קטנים, ואף גוזלי ציפורים אחרות. בטבע, וגם בסביבה העירונית, משמשים העורבים כמנקי הסביבה היות ואין הם בוחלים בנבירה גם בשאריות מזון, פגרים, אשפה וזבל.
העורב האפור הוא מונוגאמי פעמים רבות, ולעתים חי בלהקות. הקינים נבנים על ידי שני בני הזוג, במשך 10-8 ימים וממוקמים לרוב על עצים גבוהים, עם העדפה לאיקליפטוס. הנקבה מטילה 4-3 ביצים ירקרקות, ושני בני הזוג דוגרים עליהן במשך 29-24 ימים, עד לבקיעתן.
העורב הינו עוף בר ובשל כך נמצא תחת מעקב ופיקוח רשות הטבע והגנים. לאחרונה, הגדירה הרשות את העורב האפור כמזיק, בשל הנזקים שהוא גורם לחקלאות ולמיני עופות אחרים. עקב כך, פקחי רשות הטבע והגנים לוכדים וממיתים אלפי עורבים כל שנה.
כאן יובהר ויודגש כי לנו  כעירייה, אין כל סמכות לנקוט כל פעולה נגד העורבים.

עם זאת ראוי לציין כי העורבים אינם מסוכנים לציבור, למרות אמונות טפלות רבות ומספר אירועים יחידניים (רובם ככולם תוצאה של התנכלות). מלבד רעשנות, אין בהם כל מפגע. כמו כל בעלי הכנף המהווים חלק בלתי מבוטל מן הטבע העירוני, מומלץ להניח להם לנפשם, לא לנסות לתפסם או להתנכל להם.
חזור ללמעלה
עורבים – חלק בלתי נפרד מן הטבע העירוני