הפעל נגישות לקוראי מסךנגישותדלג לתוכן מרכזי
 

מים אפורים

מים אפורים הם מי שופכין ביתיים שנוצרו מתהליכים כמו שטיפת כלים, בישול, כביסה ורחצה. אלו אינם מים צלולים (ומכאן שמם), אך הם מכילים כמות נמוכה יחסית של מזהמים, להבדיל מ"מים שחורים" דוגמת מי הדחת אסלות המכילים רמת מזהמים גבוהה וכמות גדלוה של משקעים.

קיימות מערכות המטהרות מים אלו ומחזירות אותם לשימוש ביתי בהדחת אסלות או השקיית גינות, במטרה לחסוך במים שפירים.

ישנן מספר שיטות לטיהור מים אפורים, אחת היעילות שבהן היא "אגנים ירוקים" - מעבר שפכים דרך גופי-מים טבעיים רדודים, המשופעים בצמחייה ובפעילות ביולוגית. טיהור המים באגן ירוק נעשה במספר שלבים ותהליכים טבעיים, ביניהם  פירוק ביולוגי של חומרים אורגניים, קליטת חומרים מזהמים על-ידי צמחי הביצה, שיקוע, ספיחה, סינון ותהליכים כימיים נוספים.
חזור ללמעלה
מים אפורים