הפעל נגישות לקוראי מסךנגישותדלג לתוכן מרכזי

אליפות רעננה הפתוח בסקווש

אודות

​עם הפנים אל המחר

עד שנת 1975 היו קיימים בישראל מס' מועט של מגרשי סקווש שנבנו בתקופת המנדט הבריטי, כמו למשל ימק"א בירושלים ועוד כמה מגרשים בבסיסים צבאיים.

בשנת 1977 הוקמו ברעננה המגרשים הראשונים, שניים במספר, שהיו פתוחים לקהל הרחב וביניהם הרבה 'אנגלוסקסים' שציפו בקוצר רוח לפתיחתו. הקירות היו עשויים מעץ, הובאו מאנגליה והותאמו לתוך מבנים קיימים באזור התעשייה הישן של רעננה.

בשנת 1979 נבנה בהרצליה בסיוע תורמים ישראלים ומחו"ל, מרכז הסקווש הראשון בארץ ובו 8 מגרשים - המרכז נפתח בשנת 1980.

בשנת 1986 התקבל אישור מראש עיריית רעננה דאז מר בנימין וולפוביץ' ז"ל ובעזרת קבוצת תורמים מדרום אפריקה, אוסטרליה וארה"ב הוקם ברעננה המרכז השני ובו 4 מגרשים.
המרכז ממוקם עד היום ברחוב יערה 27 - סמוך למועדון הכדורת דשא.

עם פתיחת משחקי המכביה ה- 18 שהתקיימו בשנת 2009, ראש עיריית רעננה דאז, מר נחום חופרי, חנך מחדש את מרכז הסקווש בטקס מרהיב לעיני מאות צופים נלהבים מהארץ ומהעולם שהמתינו בקוצר רוח לפתיחת האימפריה המחודשת והססגונית. זאת לאחר שהמרכז עבר שיפוץ מסיבי והורחב ל- 8 מגרשים ונחשב כיום למרכז הסקווש הגדול, המודרני והמשודרג ביותר בישראל וכל זאת בסטנדרטיים בינלאומיים.
המרכז מאופיין בקירות משחק צבעוניים וניידים ולכן מאפשר לשחק גם משחקי זוגות.
בנוסף, ישנו מגרש מיוחד מסוגו בארץ, שנתרם ע"י משפחתו ולזכרו של חיים רבינוביץ ז"ל שנחשב ליקיר המועדון. המגרש בנוי עם 2 קירות זכוכית (קיר צדדי ימני וקיר אחורי), דבר המאפשר לקהל ליהנות מזוויות צפייה שונות ומשופרות וזאת בנוסף לתאורה כפולה שנבנתה במיוחד לצורך צילום טלוויזיוני באיכות הגבוהה ביותר. המגרש מיועד בין השאר למשחקי ראווה ותחרויות, כאשר באמצעות הזזת קירות המגרשים הסמוכים ניתן להקים יציעים לכ- 400 צופים.

גם מבחינה מקצועית, מרכז הסקווש רעננה מוביל בארגון קבוצות אימון לילדים ולנוער, מבוגרים, ליגות פנימיות, אירוח אליפויות אירופה לנוער, משחקי מכביה ועוד.
נושא שמחמם את הלב הוא עצם העובדה שניתן כיום לראות על אותו מגרש שלושה דורות של שחקנים שגדלו ועודם משחקים במועדון, אין נחת גדולה מזו לראות סבא, אבא ובן שנהנים יחד מאותו מכנה משותף - סקווש.

מרכז הסקווש רעננה חרט על דגלו להכשיר דור חדש של ילדים ונוער וחינוכם למצוינות בספורט.
כיום אנו גאים בלמעלה מ- 100 בנות ובנים, אשר מתאמנים במסגרת קבוצתית ואישית וזאת בעזרתם המדהימה של צוות מקצועי ומהימן שמצליח מדי שנה להבליט את הכשרונות הצעירים לכדי הצלחה ושגשוג בתחרויות ארציות ובינלאומיות.

אנו מאמינים כי זו השקעה בטוחה לטווח הרחוק ורואים בהם את דור העתיד של הסקווש בישראל.

חזור ללמעלה
אודות