"דו קיום – יהודים ופוזנן"

פורסם:  19/04/2017

"דו קיום – יהודים ופוזנן" – תערוכת צילומים ייחודית המציגה את חיי הקהילה היהודית בפוזנן שבפולין - החל מהמאה ה- 12, מוצגת בימים אלו במשכן למוסיקה ואמנויות

אירוע השקה חגיגי לתערוכה, ייערך ביום ב' הקרוב 27.4.17, בשעה 18:00, במעמד ראש עיריית רעננה, זאב בילסקי, סגניתו רונית וינטראוב, ראש המועצה הכללית בפוזנן, ושגריר פולין בישראל; הציבור מוזמן!

בסימן 95 שנה של אמנות ברעננה, מוצגת בימים אלו במשכן למוסיקה ואמנויות בעיר, תערוכת הצילומים הייחודית – "דו קיום – יהדות ופוזנן".

התערוכה, המציגה מגוון צילומים של יהודי פוזנן - העיר התאומה לרעננה שבפולין, החל מראשית ההתיישבות במאה ה- 12 ועד התחדשותה בסוף המאה העשרים, מוצגת כצעד נוסף ברצון להידוק קשרי הידידות העמוקים השוררים בין הערים התאומות וחשיפת הווי העיר בהיבטים חדשים בפני תושבי רעננה.

אירוע ייחודי להשקת התערוכה ייערך ביום ה' הקרוב, 27.4.17, בשעה 18:00 במשכן למוסיקה ואמנויות רעננה. האירוע יתקיים במעמד ראש עיריית רעננה, זאב בילסקי, סגניתו, רונית וינטראוב, הממונה על תרבות נוער ופנאי ואילונה קוזין,  יו"ר אגודת ידידי ישראל-פולין, וכן במעמד שגריר פולין בישראל יאצק חודורוביץ,  בכירי עיריית פוזנן המגיעים ארצה במיוחד לרגל האירוע ובראשם ראש המועצה הכללית בפוזנן ג'אגוז גאנוביץ, ואליסיה קובוס ראש הקהילה היהודית בפולין שתתלווה אף היא לביקור. הציבור מוזמן!

בתערוכה משתקף הווי החיים הייחודי של הקהילה היהודית  בפוזנן לאורך השנים, כקהילה מודרנית ומשכילה, שהורכבה מסוחרים עשירים, רופאים ובעלי מקצועות חופשיים. הקהילה היהודית בפוזנן  מונה כיום כ- 40 איש ומנתה בשיאה, בתחילת המאה ה- 20, עם בניית בית הכנסת הגדול בפוזנן כ- 1600 איש.

בין אפיוני הקהילה כיום בולט הקישור לעיר התאומה רעננה: בבית הכנסת הנמצא בבניין הקהילה יהודית, ספר תורה שנתרם על ידי מנהלת "סימפונט רעננה" אורית פוגל שפרן ובעלה משולם, ופרוכת שנתרמה על ידי סימפונט רעננה – על שמו של בן העיר, חלל צה"ל, רס"ן רועי קליין ז"ל.

תמונה: מתצלומי התערוכה