אלפים הגיעו ל-"מצה בכיכר"

אלפים מתושבי רעננה נהנו מהכנת מצות משותפת לחג הפסח, באירוע "מצה בכיכר" שהתקיים השבוע (יום ב' 3.4.17)  ברחבת בית יד לבנים

פורסם:  05/04/2017

אלפים מתושבי רעננה, גדולים כקטנים גדשו השבוע (יום ב' 3.4.17) את רחבת בית "יד לבנים" בעיר, ונהנו מיריד הפסח ססגוני "מצה בכיכר" שנערך בהובלת מנהל קהילה בעיריית רעננה, בראשותו של סגן ראש העירייה אלי כהן. היריד החווייתי כלל שלל פעילויות לקראת החג ובמרכזן אפיית מצות, ביתני הפעלה לילדים ברוח החג, הצגה לילדים, דוכני אוכל ומכירות ועוד.

לאירוע, שהתקיים במעמד ראש עיריית רעננה, זאב בילסקי, סגנו אלי כהן וסגניתו ומ"מ סימה פרי, קדמה היערכות לוגיסטית שכללה הצבת  אוהל ענק של כ -250 מ"ר ובו נפרסו 4 שורות ארוכות כעמדות לישה ועמדת תנורי האפייה- לאפיית המצות. תהליך אפיית המצות נערך בהשגחת נציגי ארגון רבני הקהילות, שאף הסבירו לנוכחים את כללי ההלכה המבטיחים אפייה כשרה, וסייעו למשתתפים לאורך התהליך.

אלי כהן סגן ראש העירייה וראש מנהל קהילה: "לראשונה ברעננה ערכנו יריד פסח במרכזה של עיר מתוך מטרה להנגיש את חוויות החג לכלל האוכלוסייה, ואכן התושבים הצביעו ברגליהם, הגיעו בהמוניהם והשתתפו בחוויה משפחתית מיוחדת. המיוחד באפייה ההמונית הוא באווירת השמחה ששרתה באוהל במשך כל זמן היריד. המשגיחים רקדו ושרו והלהיבו את הקהל על רקע קולות השירה שבקעה מהרמקולים שהוצבו באוהל.  אני רוצה להודות לאלפי התושבים שהגיעו ושמחו אתנו, לארגון רבני הקהילות שניצחו על מלאכת האפייה, לישיבת "בינות" על הארגון המופתי בביתני ההפעלה, ולעובדי העירייה מהאגפים השונים על שיתוף הפעולה שהוביל להצלחת האירוע, ומאחל לכל תושבי העיר חג פסח שמח".

בתמונה: ראש עיריית רעננה, זאב בילסקי וסגניו במהלך אירוע "מצה בכיכר"