ביעור חמץ   

 

כיצד כל אחד מאתנו יכול לקיים את המצווה באופן הידידותי ביותר לסביבה?

  • מה שורפים?

אין צורך להגיע לערב החג עם כל השאריות של החמץ! תכנון נכון של כמויות האוכל וצריכה נבונה יכולות למזער את כמות החמץ ההולך לשריפה.  כמו כן, אם נשאר לכם אריזות סגורות של חמץ (כגון פסטה, פתיתים, שקדי מרק) - ניתן לתרום לעמותות האוספות מזון לנזקקים.

  • קומפוסטר

עיקר הפסולת שלנו מורכבת מזבל אורגני-מתכלה. את הפסולת האורגנית ניתן להשליך לפח החום או לקומפוסטר ביתי (במידה וקיים) - בו נעשה תהליך פירוק של הפסולת והופך אותו לקומפוסט - מטייב קרקע.
בתשובה של הרב יובל שרלו בנוגע להנחת החמץ בקומפוסטרים ערב החג נאמר כי: שלושה  ימים קודם הפסח, ניתן להטמין את החמץ בתוך הקומפוסטר. 

  • מקום ביעור חמץ

כיום הרשויות העירוניות מציבות חביות בהן ניתן לשרוף את החמץ. דבר זה חיוני וממזער את הפגיעה במרחב הציבורי. החמץ לא מתפזר ברחוב והלכלוך והפחמים נשארים במקום. ניתן לברר במוקד 107 היכן מוצבות החביות המיועדות לשריפה.

  • אופן השריפה

אין צורך לשרוף את השקית עצמה! פלסטיק הוא לא חמץ. הוציאו את החמץ מתוך השקית ושימו באש. את שקית הפלסטיק ניתן לשמור לשימוש נוסף או לשים בפח הקרוב. שריפת פלסטיק משחררת רעלים רבים ומזהמת את הסביבה.

  • עם מה לעטוף את החמץ בבדיקת חמץ - נייר אלומיניום או סתם נייר?

אין הכרעה ברורה אך כנראה נייר. הוא לא משאיר שאריות בסיום השריפה, מתכלה כולו ודורש פחות התעסקות.


שימו לב: אם עטפתם את החמץ (מבדיקת חמץ) בנייר אלומיניום - זכרו כי יש לפתוח אותו על מנת שהחמץ יישרף.