הפעל נגישות לקוראי מסךנגישותדלג לתוכן מרכזי
 
​​מפגש ערים תאומות רעננה-אופסטרלנדאופסטרלנד, קהילה כפרית בצפונה של הולנד המציעה איכות חיים גבוהה, מתקני נופש ופנאי ובסיס כלכלי איתן ל - 29.000 תושביה, הייתה  העיר הראשונה עמה חתמה רעננה על הסכם ערים תאומות כבר במאי 1963. 

כהוקרה על הקשר האמיץ בין הערים, הנציחה רעננה את שמה של אופסטרלנד בקריאת רחוב על שמה במרכז העיר. ברית הערים התאומות, שנחתמה לפני כ- 40 שנה, משמשת בסיס לקידום ופיתוח יחסי ידידות ושיתוף פעולה בתחומי הניהול העירוני, החברה, הנוער והתרבות. 

במהלך השנים התקיימו בין הערים ביקורים הדדיים וחילופי משלחות נוער, תרבות וספורט, אשר תרמו להעמקת הקשרים בין שתי הרשויות ותושביהן.

לאחרונה באו מאופסטרלנד מספר משלחות ובהן משלחת רשמית שהגיעה לישראל לרגל חגיגות יום העצמאות ב- 1992 (יום הולדתה ה- 70 של רעננה) ושוב ב- 1996, כאשר תזמורת הנוער של אופסטרלנד הצטרפה למשלחת. חילופי משלחות ספורט כללו ביקורים הדדיים של קבוצות כדורגל נשים; הקבוצה מאופסטרלנד ביקרה בארץ ב- 1998 בשנת היובל לעצמאות ישראל.  
    
במרס 2000 אירחה רעננה את ראש עיריית אופסטרלנד, מר וויל קורנליס, בליווי דובר העירייה מר יאן ואן דר היידה. כתוצאה מן הביקור, הוסכם על מספר תחומי שיתוף פעולה בין שתי הערים, במיוחד בתחומי החינוך והשיקום. התקווה היא שהקשרים שנוצרו עם ביה"ס היסודי "ברטוב", בו ביקרה המשלחת, יתפתחו לקשר שוטף עם בית-ספר מקביל באופסטרלנד באמצעות האינטרנט כמו גם בביקורים הדדיים.  
   
בעקבות ההסלמה ביחסים שבין ישראל לרשות הפלשתינאית, פנה ראש עיריית רעננה דאז, מר זאב בילסקי, לעמיתו ראש עיריית אופסטרלנד וביקש ממנו לנצל את סמכותו והשפעתו בעירו ולסייע בקידום השלום. בתשובתו, הביע וויל קורנליס את תמיכת תושבי אופסטרלנד בישראל "מתוך דאגה ותחושה של סולידריות עם תושבי רעננה. אני מאחל לכם כי תעמדו באומץ במצב, תוך ידיעה שאנו באופסטרלנד מחוייבים להמשך הקשרים הטובים בינינו בעתיד".