מבקש הרישיון יתקין אמצעים למניעת מטרדי עשן וריחות על פי ההנחיות המופיעות במסמך "מסעדות / בתי אוכל - דרישות סביבתיות והנחיות עיקריות מקדמיות, של היחידה לאיכות הסביבה בשרון, לקבלת רישיון עסק, לעניין איכות אוויר".
במידה ואמצעים כאמור כוללים התקנת ארובה, יש לקבל לכך היתר בנייה כנדרש בחוק.
כתנאי לקבלת רישוין העסק, מבקש הרישיון ישלח לרשות חוזה התקשרות עם חברה המבצעת תחזוקה מונעת ושוטפת, לכל המתקנים למניעת ריחות ועשן, שהותקנו בעסק.
מבקש הרישיון יתקין לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב העירוני, מפריד שומן תקני שגודלו ונפחו ייקבעו בהתאם לפעילות העסק. המפריד יתופעל, יתוחזק ויפונה באופן ובתדירות שיאפשרו עמידת העסק בערכי הסף הרלוונטים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014 ובאופן שלא תיווצר גלישת שמנים או שומנים לצנרת הביוב העירונית.
השומנים והשמנים המפונים מהמפריד יפונו באחריות מבקש הרישיון ועל חשבונו לאתר מאושר על פי כל דין ועל ידי קבלן מאושר לפי כל דין. קבלות המעידות על הפינוי כאמור, יישמרו בעסק ויוצגו על פי דרישת נותן האישור או נציג היחידה האזורית לאיכות הסביבה בשרון.
שמן מאכל משומש, ייאגר באחריות מבקש הרישיון במיכל ייעודי ומשולט שיאוחסן בתוך מאצרה, בתחומי העסק ויפונה על חשבון מבקש הרישיון לחברה למחזור שמן, שפעילותה מאושרת על פי כל דין.
מבקש הרישיון ינקוט בכל האמצעים הנדרשים על מנת למנוע גרימת רעש חזק מעבר לכותלי העסק כפי שמפורט
בחוק העזר לרעננה (מניעת רעש) - התשנ"ג, בהוראות התקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש), התשנ"ג – 1992.
ובמסמך " הקריטריונים הבסיסיים לעסקים בעסקים המשמיעים מוסיקה"
מבקש הרישיון ינקוט בכל האמצעים הנדרשים למניעת הימצאות וגידול בעלי חיים ומזיקים, לרבות יתושים, זבובים, חרקים ומכרסמים, בשטח העסק.
בעסק שיש בו אחסון, עיבוד והגשה של בשר:
מבקש הרישיון יעמוד בכל האמור בחוק עזר לרעננה (פיקוח על מכירת בשר ומוצרי בשר), התשמ"ה – 1985 ובחוק עזר לרעננה (בדיקת בשר עוף ומוצריו), התשנ"ז-1997 ובכל חוק עזר אחר אשר יחוקק במקומם או בנוסף להם.
מבקש הרישיון לא יחזיק, לא ימכור, לא יכניס ולא ירשה לאחר להחזיק או למכור או להכניס בשר לעסק, שלא עבר בדיקה וטרינרית על פי הדין; או שאינו ראוי למאכל אדם; או שהוא מזוהם; או שהוא אסור לצריכת אדם על פי הוראות הרופא הווטרינר; או שאינו נושא חותמת או סימן היכר אחר המאשרים כי נשחט בשחיטה המותרת על פי הדין; או שהוא מוחזק מחוץ למקרר או למקפיא או מחוץ לשטח החנות, ;או שהוא עלול להזיק לבריאות הציבור מכל סיבה שהיא;
מבקש הרישיון ישמור בעסק במרוכז את כל התיעוד (תעודות משלוח, תעודות וטרינריות, חשבוניות וכו') לעניין חומרי הגלם הנכנסים לבית העסק באופן שניתן יהיה לבצע מעקב רציף אחר מקורו, תאריך ייצורו, תאריך תפוגתו וכו'. התעודות תשמרנה בבית העסק במשך 3 חודשים לפחות מיום שהתקבלו בבית העסק.
מבקש רישיון שרכש בשר שמקורו בעיר רעננה, ישמור את העתקי כל החשבוניות והקבלות בגין רכישתו. התעודות תשמרנה בבית העסק במשך 3 חודשים לפחות ממועד הרכישה.